ေကာက္႐ိုးမိႈ................၁၀က်ပ္သား
ကန္စြန္းရြက္................၂စည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ................ ၃တက္
ၾကက္သြန္နီ.................၁ျခမ္း
င႐ုတ္ေတာင့္နီ..............၂ေတာင့္
ေကာက္႐ိုးမွိဳေတြကိုသန္႔စင္ၿပီးေရေဆးပါ။
ေရေဆးၿပီးမွ ထက္ျခမ္း(သို႔) ေလးစိတ္ျခမ္းပါ။ထက္ျခမ္းခြဲၿပီးမွေရေဆးျခင္းကိုေ႐ွာင္ၾကဥ္ပါ။
ကန္စြန္းရြက္ေတြကိုအ႐ိုး၊အရြက္ခြဲၿပီးေႁခြပါ။
ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလွ်င္အ႐ိုးေတြကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးလွီးျဖတ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီကို႐ွစ္စိတ္လွီးၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္းနီကိုထက္ျခမ္းခြဲထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးကိုဆီပါသည္ဆို႐ုံေလးႏွင့္အပူေပးၿပီးမိႈေတြထည့္ၿပီးလွိမ့္ကာျပန္ဆယ္ထားပါ။
ဆီကိုေနာက္တစ္ႀကိမ္ျပန္အပူေပးၿပီးဆားအနည္းငယ္ကိုဦးစြာထည့္ပါ(ကန္စြန္းရြက္မ်ားမမည္းေစရန္)။
ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုဆီသတ္ပါ။
ကန္စြန္းရြက္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ဆား၊သၾကား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊ ခ႐ုဆီတို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
လွိမ့္ထားတဲ့မွိဳေတြထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမႊေပးပါ။
မွတ္ခ်က္။ ကန္စြန္းရြက္စေၾကာ္သည့္အခ်ိန္မွစတင္ၿပီး(၅)မိနစ္အတြင္းအျမန္ေၾကာ္ရန္ျဖစ္ပါသည္။
ေရေဆးၿပီးမွ ထက္ျခမ္း(သို႔) ေလးစိတ္ျခမ္းပါ။ထက္ျခမ္းခြဲၿပီးမွေရေဆးျခင္းကိုေ႐ွာင္ၾကဥ္ပါ။
ကန္စြန္းရြက္ေတြကိုအ႐ိုး၊အရြက္ခြဲၿပီးေႁခြပါ။
ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလွ်င္အ႐ိုးေတြကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးလွီးျဖတ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီကို႐ွစ္စိတ္လွီးၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္းနီကိုထက္ျခမ္းခြဲထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးကိုဆီပါသည္ဆို႐ုံေလးႏွင့္အပူေပးၿပီးမိႈေတြထည့္ၿပီးလွိမ့္ကာျပန္ဆယ္ထားပါ။
ဆီကိုေနာက္တစ္ႀကိမ္ျပန္အပူေပးၿပီးဆားအနည္းငယ္ကိုဦးစြာထည့္ပါ(ကန္စြန္းရြက္မ်ားမမည္းေစရန္)။
ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုဆီသတ္ပါ။
ကန္စြန္းရြက္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ဆား၊သၾကား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊ ခ႐ုဆီတို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
လွိမ့္ထားတဲ့မွိဳေတြထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမႊေပးပါ။
မွတ္ခ်က္။ ကန္စြန္းရြက္စေၾကာ္သည့္အခ်ိန္မွစတင္ၿပီး(၅)မိနစ္အတြင္းအျမန္ေၾကာ္ရန္ျဖစ္ပါသည္။
0 comments:
Post a Comment