ဖန္ဘူးတစ္လံုးတြင္ ႏႈတ္ခမ္းအထိေရာက္ေအာင္ ေရျဖည့္၍ ခ်ိန္ၾကည့္ပါ၊ထို.ေနာက္သစ္သား တံုးတစ္ခုကို ေရတြင္ႏွစ္ရမည္၊ ဤတြင္ ေရအနည္းငယ္ လ်ွံက်လာေပလိမ့္မည္၊ တစ္ဖန္ အေလးခ်ိန္ ေျပာင္းလဲမႈ ရွိမရွိ သိႏုိင္ရန္ ဖန္ဘူးကို ျပန္ခ်ိ္န္ၾကည့္ပါဦး။
မူလအေလးခ်ိ္န္ႏွင့္ တူညီမႈရွိသည္ကိုေတြ.ၾကရသည္။ဖန္ဘူးမွ လ်ွံက်သြားေသာေရ၏အေလးခ်ိန္သည္ သစ္သားတံုးတစ္ခုလံုး၏ အေလးခ်ိ္န္ႏွင့္ အတိအက် တူညီမႈရွိေန၏။ B.C ၂၅၀ ခန္. ကေပၚထြန္းခဲ့သည့္ နာမည္ေက်ာ္ သခ်ၤာပညာရွင္ အာခီမီဒိသည္လည္း ဤအခ်က္ကိုပင္ေတြ. ရွိခဲ့သည္၊ အရာ၀တၱဳတစ္ခု အရည္တြင္ႏွစ္ျမဳပ္ေသာအခါ ၎၏အေလးခိ်န္ဆံုးရွုံးေလသည္။ ယင္းဆံုးရွုံးသည့္ အေလးခ်ိန္မွာ ၎အရာ ၀တၳဳဖယ္ထုတ္လိဳက္ေသာ အရည္၏ အေလးခ်ိန္ပင္ ျဖစ္သည္။ ဤသို.သိသိသာသာအေလးခ်ိန္ဆံုးရွုံးခဲ့ျခင္းကို buoyancy (အရည္၌ ေပၚႏုိင္ေသာ သတၱိ) ဟု ေခၚဆိုေလသည္။
1
332
333
0 comments:
Post a Comment